Regaseste-ti echilibrul cu Forever Essential Oils
Traim intr-o epoca in care ne reintoarcem tot mai mult privirea spre natura si spre armonia si energia pe care ni le daruieste cu generozitate. Forever Essential Oils reprezinta reaproprierea omului de natura si de starea de bine pe care ne-o ofera. Cornelia Decu Chaumont, specialist format in aromaterapie, si ne-a ajutat, sa intelegem mai bine uleiurile noastre esentiale, dar si cum sa le promovam in echipele si catre consumatorii nostri pentru rezultate exceptionale in afacerea Forever.
Interesul pentru utilizarea uleiurilor esentiale este in crestere la nivel mondial, fiind una dintre pietele cu cea mai rapida dezvoltare si cu previziuni mai mult decat optimiste. Insa pentru a le transforma in sursa zilnica de stare de bine si in impuls pentru succesul afacerii, este important sa stim sa le folosim corect.
Ce sunt uleiurile esentiale?
Uleiurile esentiale sunt imunitatea plantelor. Se obtin doar din plante aromate si reprezinta cel mai vechi ajutor oferit omenirii. Distilate la vapori de apa, uleiurile au inceput sa fie folosite prima oara acum 4000 de ani, iar astazi, milioane de oameni din jurul lumii le utilizeaza pentru o sanatate optima zi de zi.
Cum folosim uleiurile esentiale?
Cea mai des intalnita utilizare a uleiurilor esentiale este olfactoterapia. In prezent, a fost acceptata cu mare succes in spitalele din Franta, Belgia, Elvetia, Germania. In momentul in care inspiram molecule aromate din uleiurile esentiale, acestea actioneaza pe creierul limbic in mai putin de 30 de secunde, urmand ca in mai putin de doua minute informatia sa ajunga in celule.
A doua utilizare unanim acceptata este in masaj, in dilutie, in functie de necesitate. Niciun ulei esential nu se foloseste direct pe piele, nediluat in uleiuri vegetale, iar voi sunteti norocosi sa aveti Carrier Oil, o baza complexa, excelenta in acest scop.
Probabil v-ati intrebat care este diferenta dintre uleiul vegetal si cel esential – cele vegetale se obtin prin presare din plante oleaginoase, iar cele esentiale prin distilare la vapori de apa, prin presare la rece (din pericarpul citricelor) si prin presare prin CO2 supercritic si enfleurage.
De ce Forever Essential Oils?
Uleiurile esentiale de la Forever sunt de o calitate exceptionala, ca toate celelalte produse din gama companiei - moleculele aromate din acestea au insa o utilitate noua, in dezvoltarea oricarei afaceri Forever. Sa le luam pe rand:
Carrier Oil – este o baza vegetala obligatorie si nepretuita atunci cand folosesti uleiuri esentiale. Are rolul de a potenta uleiul esential si de a conserva si potenta intreaga sinergie. De ce este mai bun decat altele? Pentru ca, dincolo de faptul ca are Aloe vera, este echilibrat cu vitaminele E, A si C, oferind un plus de valoare uleiurilor.
Lemon – obtinut prin presarea la rece a pericarpului (coaja fina, galbena a lamailor), este miscibil in apa (se amesteca), putem sa il utilizam in difuzor pentru a evita orice problema legata de bacterii si fungi in interiorul casei. Este un ulei care purifica. Ideal ar fi sa fie utilizat si in scoli sau comunitati extinse. Se foloseste cu succes si in olfactoterapie.
Lavender – in difuzoare, in incaperi, aduce echilibru emotional pentru intreaga familie, in conditiile in care stresul este unul dintre cei mai greu de doborat dusmani ai starii de bine astazi. Lavanda este, de asemenea, un relaxant muscular utilizat in masaj, pe care il putem realiza cu toate uleiurile Forever in amestec/dilutie, dupa cum urmeaza:
100 ml de ulei pentru masaj cu lavanda – folosim 25 ml de Carrier Oil, 3 ml de lavanda si 70 ml ulei vegetal de struguri – masajul ofera rapid o senzatie de bine, echilibreaza somnul. De exemplu, persoanele care sufera de atacuri de panica pot beneficia enorm de pe urma masajului si a administrarii concomitente a minunatului Forever Nature-Min.
Peppermint – se foloseste obligatoriu in dilutie, in proportiile mentionate mai sus la lavanda, iar amestecul obtinut se aplica pe ceafa impotriva durerilor de cap. Pentru orice soc emotional, o picatura in amestec cu ulei vegetal pe stern va reduce semnificativ impactul. Ideal este sa-l avem in poseta in permanenta cand avem copii (de utilizat de la varsta de 3 ani in sus) - in parcuri, la joaca, primul reflex trebuie sa fie o picatura din acest amestec pe locul unde se julesc ori se lovesc.
At Ease – este, fara indoiala, un ulei pentru intreaga familie. Incepe scoala, iar copiii intra din nou in colectivitati. At Ease este un antiparazitar extern exceptional, util impotriva paduchilor care dau adesea batai de cap prichindeilor in colectivitati mari. Utilizat intr-un amestec realizat in proportiile mentionate mai sus, este exceptional pentru masarea picioarelor, pentru energizare si revigorare.
Soothe – excelent atunci cand avem „picioare grele”, mai ales daca este amestecat cu Aloe Vera Gelly. In cazul in care sunt probleme la nivelul pielii provocate de o circulatie sanguina defectuoasa, se poate utiliza cu mare succes inainte de imbracarea ciorapilor compresivi folositi pentru tratament. Combinatia de uleiuri din Soothe este exceptionala pentru toate problemele de circulatie - picioare reci, vase sparte etc.
Defense – cum indica si numele, acest ulei ne apara de neplacerile cauzate de virusuri si bacterii, mai ales in colectivitate. O picatura aplicata pe esarfa sau pe maneca de la palton, de 2 ori pe zi, ne va ajuta sa trecem cu zambetul pe buze prin sezonul rece. Utilizat la fel de bine in ulei de masat, cat si in olfactoterapie, aceasta minunata sinergie e ideal sa se regaseasca la loc de cinste in fiecare casa. In masaj, este de ajutor in tot ce inseamna contracturi si crampe musculare. Diluat dupa reteta de mai sus, poate fi folosit in masajul antebratelor si al sternului, pentru persoanele care nu reusesc sa adoarma usor.
Cornelia Decu Chaumont este fondatorul primelor scoli de aromaterapie stiintifica si de naturopatie din Romania – specialist format in aromaterapie stiintifica la Facultatea de Medicina Libera Naturista si Etnomedicina din Paris, eleva profesorului Pierre Franchomme. Actualmente, este studenta la Facultatea de Farmacie de la Strasbourg, unde urmeaza studii postuniversitare, in aromaterapie clinica.