Pentru tine, pentru viata – Forever Active Probiotic

Sistemul digestiv uman contine circa 1014 bacterii, de 10 ori mai multe decat toate celulele din corpul nostru, iar la nivelul intestinelor se regaseste cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar. In acelasi timp, sistemul digestiv este o poarta de intrare a germenilor patogeni in organism. Parte dintre acesti germeni sunt distrusi la trecerea prin bariera acida din stomac, dar unii ajung in intestin, unde dispun de mediul nutritiv si temperatura optima pentru a se multiplica si pot produce imbolnavirea. Alimentele moderne (industriale, rafinate, devitalizate) nu ne mai pot furniza nutrientii necesari sistemului imunitar si producerii de anticorpi. Ba din contra, suntem asaltati, pe langa microbi, si de un exces de radicali liberi generati, de asemenea, de alimentatia defectuoasa (junk food, fast food), de poluantii din aer, apa, alimente, unele produse de ingrijire personala si igiena, fumatul, excesul de alcool, automedicatia, abuzul de medicamente. Excesul de radicali liberi se transforma in stres oxidativ, iar acesta, cu timpul, trece intr-un status pro-inflamator sistemic. Acesta este, practic, o inflamatie la nivelul tuturor celulelor din corp, constituindu-se intr-un teren pe fondul caruia apar cunoscutele boli cronice, zise ale civilizatiei: supraponderalitate, obezitate, sindrom metabolic, imbatranire precoce (parul si unghiile devin friabile, fara stralucire, pielea se rideaza) etc.

Ce sunt probioticele?

Aici intra in actiune probioticele, adica acele „bacterii bune” care impiedica multiplicarea si colonizarea intestinului de catre bacteriile rele (patogene), functionand ca un gardian al sanatatii.

 

Originea probioticelor datează din 1903, cand studiile lui Eli Metchnikoff descriu efectele benefice ale folosirii lactobacililor din iaurt in alimentatia omului. Termenul de „probiotic” a fost utilizat pentru prima data in anul 1965 de catre Lilly si Stillwell, apoi de Parker in anul 1974 pentru a defini „organisme sau substante care contribuie la echilibrul microbian al intestinului”. Conform definitiei Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, probioticele sunt „organisme vii care, consumate intr-o anumita cantitate, determina beneficii asupra sanatatii, alaturi de beneficii nutritionale”.

Factori care influenteaza sanatatea sistemului nostru digestiv

Este binecunoscut faptul ca un sistem digestiv sanatos inseamna si o imunitate buna si o stare generala de bine. Sanatatea tractului digestiv este influentata de o multime de factori, dintre care amintim doar:

 

  • dieta moderna, bogata in alimente supraprocesate si supraaditivate si bazata pe alimente grase, alcool si prea putine fibre din fructe, legume si cereale integrale
  • consumul excesiv de carne, mai ales procesata, care favorizeaza aparitia unei microflore de putrefactie nociva
  • mesele neregulate
  • alimentele contaminate de bacterii
  • tratamentul pe baza de antibiotice, care distrug in aceeasi masura bacteriile rele si pe cele bune, facand sistemul digestiv vulnerabil fata de colonizarea bacteriilor daunatoare
  • stresul – studii recente arata ca stresul afecteaza sistemul digestiv
  • calatoriile indepartate, care pot deregla tranzitul intestinal 

 

Cercetarile arata ca sanatatea sistemului digestiv se inregistreaza in mod constant in topul primelor cinci probleme de sanatate in randul populatiei. Foarte interesant este, de asemenea, ca oamenii devin tot mai constienti de beneficiile probioticelor, despre care studiile stiintifice afirma ca sunt eficace in imbunatatirea functiei barierei intestinale, mai ales in conditiile in care astazi se vorbeste din ce in ce mai mult de sindromul intestinului permeabil. Daca tractul nostru intestinal este curat, absorbtia nutrientilor se imbunatateste, iar posibilitatea ca noi sa avem o viata mai sanatoasa, mai fericita si mai prospera creste exponential.

Forever Active Probiotic – un produs unic

Probioticele sunt organisme foarte fragile, iar caldura si acizii gastrici le pot distruge cu usurinta. Pentru a preintampina aceste efecte, compania ne pune la dispozitie un produs unicat, Forever Active Probiotic, realizat printr-o tehnologie de incapsulare exclusiva, patentata, care ii confera un avantaj esential fata de alte produse similare de pe piata: nu necesită refrigerare. Aceasta tehnologie protejeaza bacteriile bune chiar la temperatura camerei si, de asemenea, le face invulnerabile la actiunea sucurilor gastrice. Totodata, permite ca toate cele sase tipuri de bacterii benefice sa ajungă in intestine, acolo unde au rolul de a restabili echilibrul florei si de a mentine o proportie echilibrata intre bacteriile bune si cele rele. Forever utilizeaza pentru produsul sau patru tipuri de Lactobacili si doua tipuri de Bifidobacterii, in total un miliard de bacterii bune per capsula perlata.

 

Putem restabili si mentine echilibrul bacteriilor sanatoase la nivelul tractului digestiv si cu ajutorul prebioticelor. Si nu intamplator una dintre cele mai bune surse de prebiotice este chiar gelul de Aloe vera, un aliment functional care actioneaza sinergic cu probioticele.

Nu intamplator aceste doua produse se regasesc in pachetul Vital5, care reuneste cinci produse excepţionale Forever ce actioneaza sinergic pentru a acoperi carentele nutritionale si a furniza nutrienti cheie de care organismul nostru are nevoie pentru a arata mai bine si a se simti mai bine.

Forever Active Probiotic este un produs destinat tuturor, inclusiv copiilor, de la varsta la care pot inghiti capsule, iar consumul sau se recomanda pe tot parcursul anului. Cate o capsula de Forever Active Probiotic pe zi contribuie la o digestie sanatoasa, la o mai buna absorbtie a substantelor nutritive si, nu in ultimul rand, la mentinerea echilibrului si a sanatatii organismului. Fa-ti tie si celor pe care ii iubesti o favoare si include Forever Active Probiotic in rutina zilnica, pentru o viata mai sanatoasa si mai armonioasa.

 

Autor

Forever Living Products Romania