Zborul Eagle Managers Retreat a inceput!

Locuiesc aproape de aeroportul Otopeni si am parte zilnic de aterizari si decolari, de umbre ale avioanelor care-mi trec pe deasupra casei, de zgomotul motoarelor turate, luminile lor pe timp de noapte si de siluetele lor colorate pe timp de zi. Nu, nu sunt deranjat de prezenta lor. Dimpotriva, ma fascineaza, imi stimuleaza dorinta de a zbura si imi duc gandurile spre locuri indepartate si captivante.

La un moment dat am descoperit ca zborul acestor avioane este un model de urmat pentru cel care si-a propus o destinatie, un scop pe care doreste sa-l atinga. Urmand acest model, gasesti si paralele fascinante, idei si resurse, cu aplicare practica pe parcursul calificarii pentru diversele programe stimulative si recunoasteri oferite de Forever. Iar pentru ca un simbol al zborului este chiar vulturul, primul astfel de exercitiu se poate face pentru Eagle Managers Retreat 2019, a carui perioada de calificare tocmai a inceput. Iata cateva idei:

Inainte de decolare, pilotii planifica riguros zborul. Se asigura ca au suficient combustibil pentru a ajunge la destinatie, plus o rezerva consistenta pentru imprejurari neprevazute. Stabilesc ruta conform cerintelor venite de la turnul de control, in functie de conditiile meteo si situatiile existente pe traseu. Un Manager isi planifica, la randul sau, drumul pe care va ajunge la statutul de Eagle Manager, se alimenteaza cu energie, incredere si convingerea ca-si va indeplini obiectivul. Isi calculeaza eforturile astfel incat sa atinga, cu certitudine, scopul.

Turand motoarele si decoland in forta, o aeronava isi asigura portanta si se indreapta cat mai rapid spre altitudinea de croaziera, pentru a fi eficienta in zbor. Pentru calificare, un start puternic da siguranta si manevrabilitate, chiar daca, pentru asta, energia investita e mai mare. De retinut: consumul unui avion in timpul decolarii poate fi dublu fata de cel de la altitudinea de croaziera.

Am observat ca, pentru a utiliza eficient combustibilul existent, un avion se indreapta spre directia dorita imediat dupa decolare, in timp ce urca spre altitudinea de croaziera. La fel, un Manager aflat in perioada de calificare se concentreaza si isi indreapta toate fortele, din primele zile, catre destinatie, fara a pierde timp sau energie cu alte activitati fara valoare.

Odata ajuns la altitudinea de croaziera, unde aerul e mai rarefiat, un avion intampina mai putina rezistenta, iar zborul e mai eficient si mai rapid. Unui Manager care a acumulat un numar consistent de puncte din primele luni ii va fi mai usor sa indeplineasca celelalte cerinte, avand la dispozitie timp si energie pentru a fi Activ, a sponsoriza Supervizori noi si a organiza intalniri.

Un pilot urmareste permanent instrumentele de bord, este la curent cu pozitia sa, pentru a cunoaste starea avionului, cat mai are de parcurs si pentru a evita situatii nefavorabile. La randul sau, un Manager este informat cu privire la pozitia pe care se afla in planul de parcurs, cunoaste valorile la zi in ceea ce priveste setul sau de cerinte pentru calificare, urmarind evolutia lor si avand grija sa nu ajunga la situatii nefavorabile.

Asa cum aparatura de comunicatii a unui avion este tot timpul in contact cu turnul de control si cu alti participanti la zbor, pentru a-si transmite pozitia si a primi informatii, un Manager tine legatura cu sponsorul sau si cu echipa, pentru coordonare, recomandari in caz de situatii neprevazute si indemn la actiune.

Click pentru a afla toate conditiile de calificare pentru Eagle Managers Retreat.

Aterizarea se pregateste din timp, avionul se incadreaza pe culoarul alocat, ajustand zborul pentru un contact lin cu pamantul. Se coboara trenul de aterizare si se deschid flapsurile, stiind ca toti parametrii evolueaza conform planului. Un Manager, la randul sau, se asigura ca a indeplinit toate cerintele pentru calificare, ajusteaza, daca e cazul, ultimele elemente si se pregateste sa primeasca recompensa: excursia la Manager’s Retreat 2019.

Daca vei avea curiozitatea sa cauti cele mai importante trasaturi de personalitate ale unui pilot, vei gasi pasiunea pentru ceea ce face, autoritatea, respectul si responsabilitatea, exactitatea si determinarea, capacitatea de a se autoevalua, dorinta continua de a invata. Cultiva aceste caracteristici si in personalitatea ta de Manager Forever si vei fi recompensat cu statutul de Eagle la capatul unui drum minunat, parcurs in zbor.

EXERCITIU

La urmatoarea provocare pe care o vei avea in calificarea ca Eagle Manager, fa paralela cu situatii asemanatoare intampinate in zbor si intreaba-te ce ar face un pilot bun in locul tau. Vei putea astfel gasi solutii noi si idei care sa te ajute in a pastra directia si viteza potrivita catre calificare.

 

Alexandru Israil

Specialist marketing